Actualitate

Casa Națională de Pensii va aplica Legea 197/2021

Casa Națională de Pensii nu intenționează să blocheze Legea 197/2021, care le dă dreptul minerilor și energeticienilor din termocentralele pe cărbune să se pensioneze cu până la 13 ani mai devreme.

În acest moment se lucrează la softul informatic, dar abia de luna viitoare va fi implementat, susțin surse din instituție.

Și Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber anunța zilele trecute că urmează să interpeleze Casa Națională de Pensii pentru a vedea situația clară cu privire la aplicarea Legii nr 197/2021. "... în aceste condiții, Casa Națională trebuie să le trimită caselor județene o procedură prin care se calculează pensia, iar angajatorul trebuie să emită acel tip de adeverință din care să rezulte condițiile speciale de muncă. Nu știu să existe vreun blocaj. Casa Națională de Pensii are o conducere și trebuie să dea o explicație."

În acest moment, la Casa de Pensii Gorj au fost depuse peste patru mii de cereri de recalculare a pensiilor în baza Legii 197, dar și aproape două sute de pensionare.

Nu sunt mai multe pentru că sunt probleme și la Complexul Energetic Oltenia cu eliberarea adeverințelor.

 

Vizualizări: 23,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: