Social

Târgu Jiu: Ce străzi se modernizează în 2024

Mai multe străzi și bulevarde din Târgu Jiu vor fi modernizate în acest an. Municipalitatea anunță că primul pe listă este Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. Vor fi schimbate bordurile, amenajate trotuarele, ridicate canalele la cote și va fi turnat asfalt.

Lucrările vor fi demarate din primăvară. „După finalizarea lucrărilor pe fonduri europene, intrăm în reabilitarea străzilor afectate. Am făcut o analiză și am început să prioritizăm aceste străzi. Una dintre cele mai afectate e Ecaterina Teodoroiu, de la Casa de Cultură până în fața Fabricii de Tutun. De acolo, schimbăm bordurile, apoi frezare de patru centimetri și covor asfaltic pe care îl vom turna pe toată această distanță, aproape un kilometru și jumătate. Amenajăm trotuarele și apoi frezăm carosabilul”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Și în zona de sud a municipiului vor fi străzi și bulevarde reabilitate în acest an. Una intens circulată este strada Victoriei, unde au fost făcute lucrări la canalizare și unde compania Distrigaz a schimbat rețeaua de gaze.

„În prima parte a anului 2024, se intervine pe bulevarde. Strada Victoriei, de la Parângu până la Paralela 45 va fi reabilitată în totalitate. Intrăm în reabilitare pe Bulevardul Unirii, de la fostul Rectorat până la pasarela de pe Unirii. De asemenea, strada 9 Mai până la viitorul pasaj pe care îl construim la intersecția cu Ana Ipătescu”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 1,234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: