Social

Localnicii din Scoarța, scutiți de la plata penalităților. Condiția!

Cine plătește datoriile la stat, e scutit de la plata penalităților. Așa speră autoritățile din comuna Scoarța să convingă localnicii care nu și-au plătit taxele și impozitele chiar și de câțiva ani și au strâns datorii de zeci de mii de lei.

A fost dată o hotărâre de Consiliu Local și localnicii care plătesc debitele mai vechi pot scăpa de penalități. „Condiția e să plătească în primele șase luni și, neapărat, să achite toată datoria. Sunt datorii multe, mari. Sunt oameni care nu au achitat și de câțiva ani, sunt sume mari. Dacă e plătită integral datoria, sunt șterse penalitățile și în unele cazuri sunt mai mari penalitățile decât datoria inițială. Noi le-am spus, le reamintim. Avem o hotărâre de Consiliu Local. Codul Fiscal ne permite acest lucru și sperăm să mai strângem bani la buget mai ales că dacă nu avem bani la buget nu putem face nici investiții”, a declarat primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

Edilul a mai adăugat că, în unele cazuri, oamenii ar avea bani, dar nu vor să plătească datoriile. Banii nici nu pot fi recuperați prea ușor pentru că deși sunt localnici care au vile și mașini scumpe la poartă nu au niciun bun pe numele lor și nu pot fi executați.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: