Actualitate

Patron amendat cu 20.000 de lei

Un angajator cu sediul social în comuna Prigoria, având domeniu de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din Gorj. Acesta avea la lucru o persoană fără contract de muncă, amenda fiind de 20.000 de lei.

Inspectorii de muncă au efectuat, săptămâna trecută, 56 de controale în urma cărora au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 204.500 lei și au dispus 174 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. 

,,Urmărim prin fiecare acțiune de control respectarea prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj este reflectată în rezultatele comunicate periodic și urmărim creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și salariaților cu privire la necesitatea muncii legale și asigurarea unor locuri de muncă sigure și sănătoase”, a precizat George Octavian Romanescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: