Politică

Campanie antidrog, la Târgu Jiu

Partidul Social Democrat Gorj a organizat o dezbatere pe tema drogurilor, un fenomen tot mai răspândit în România. La conferință au participat specialiști din mai multe domenii, de la medici, psihologi, cadre universitare și preuniversitare și, nu în ultimul rând, foști lucrători antidrog. 

Invitații au aflat de la specialiști cât de alarmantă este situația din țara noastră, cu se poate limita fenomenul și ce soluții ar putea deveni eficiente pe termen scurt și mediu, motiv pentru care acțiunile de genul vor continua și în perioada următoare.

Conform celor din PSD Gorj, astfel de evenimente trebuie extinse, urmând a fi lansate campanii în instituțiile de învățământ la care să se alăture și părinții. La întrevederea de ieri au participat toți primarii social democrați care urmează să transmită mesajele către comunitățile pe care le conduc.

Nefiind o acțiune politizată și promovată agresiv, a atras și alți primari din alte partide politice, care au conștientizat importanța evenimentului și au dat curs invitației. Dumitru Leuștean, Dumitru Modrea și Aristică Coiculescu sunt aleși locali care au participat la conferința „Alege viața, spune stop drogurilor!”.

Tot mai mulți tineri cad pradă drogurilor, motiv pentru care, pe lângă o implicare totală a societății civile, este nevoie și de o ajustare legislativă. Faptul că traficanții reușesc să compună droguri din diverse substanțe cu efect halucinogen, dar care nu se regăsesc pe lista substanțelor intersise, îngreunează stoparea traficului. 

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: