Eveniment

Călugăr arestat pentru abuz sexual asupra unui copil

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un alt bărbat din Vâlcea au fost arestați sub acuzația de act sexual cu un minor.

Învinuiți de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, cei doi bărbați au abuzat de un minor în vârstă de 9 ani. Copilul i-a povestit tatălui său cum a fost exploatat sexual, iar părinții acestuia au depus o plângere penală la Poliția Râmnicu Vâlcea. 

În urma unei percheziții domiciliare pe raza municipiului Vâlcea, la locuința unui bărbat s-au descoperit mai multe materiale pornografice. În urma percheziției anchetatorii au ajuns la călugărul Nicodim de la Mănăstirea Frăsinei, care îl ademenea pe copilul de 9 ani în chilia sa și-l supunea unor perversiuni sexuale, iar celălalt bărbat, în locuința căruia s-a efectuat percheziția, filma.

Potrivit surselor judiciare atât călugărul în vârstă de 40 de ani, cât și tânărul  care filma, în vârstă de 25 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. ”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. Eventualele fapte penale sunt personale și nu au legătură cu Mănăstirea Frăsinei, Arhiepiscopia Râmnicului sau BOR, în general”, au mai precizat sursele judiciare.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea faptelor de care sunt acuzați, cei doi riscă până la 7 ani de închisoare. 

Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: