Eveniment

Ceartă pe gard, între două familii

Două familii din Târgu Jiu, care au primit teren de la primărie pentru a-și face case, au ajuns în instanță din cauza unui gard.

Cel reclamat a primit o amendă penală de 2.400 de lei și trebuie să își despăgubească vecina. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu de acum două zile nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut acum doi ani. Din cercetări a rezultat că inculpatul a construit un zid înalt între cele două proprietăți, fără autorizație. “Lucrările executate constau în zidărie cu bolţari şi cărămidă, turnat bordură de beton şi stâlpi. Au fost executate lucrări de construcţie în vederea realizării împrejmuirii unei laturi de aproximativ 6,40 metri, cu înălţime de aproximativ 3,40 metri şi o latură de aproximativ 15,30 metri cu înălţime de aproximativ 2,10 metri”, se arată în documentul de la instanță, bărbatul cu pricina fiind amendat.

Acesta a fost acţionat în judecată pentru demolarea construcţiei descrise mai sus, fiind obligat la demolarea gardului care despărţea cele două proprietăţi, în cursul lunii iunie 2021 acesta demolând gardul în totalitate.

Vecinii au obținut autorizație și au construit un gard din BCA, pe care bărbatul l-a dărâmat și astfel s-a ales cu dosarul penal pentru distrugere. Acesta a explicat că “a luat decizia de a demola construcţia respectivă întrucât a considerat că a fost construită aproximativ 30 de cm pe proprietatea sa, construcţia fiind realizată fără acordul său şi în lipsa sa”.

De asemenea, inculpatul a mai precizat că, din punctul său de vedere, respectiva construcţie era provizorie, aceasta neavând structură de rezistenţă şi nu se consideră vinovat de săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Instanța a reținut că “inculpatul nu a solicitat sprijinul autorităţilor pentru a constata existenţa construcţiei respective şi pentru a lua măsurile legale, acesta acţionând pe cont propriu, nerespectând relaţiile sociale referitoare la protecţia patrimoniului, a posesiei ori a detenţiei”.
“Chiar dacă inculpatul susţine că nu a distrus gardul respectiv ci doar 1-a demolat, elementul material în cauză este conturat din degradarea care presupune deteriorarea unui bun ce are drept urmare alterarea esteticii acestuia iar pentru ca acesta să fie utilizat este necesară efectuarea de reparaţii”, mai arată sursa citată.

Pe cale de consecință, l-a condamnat la amendă penală și la plata către vecini de 2.000 de lei reprezentând daune morale și 5.000 de lei daune materiale.

Vizualizări: 2,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: