Actualitate

Mitrescu: Fiecare salariat ar trebui să protesteze măcar 10 minute

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a făcut un apel la salariații Complexului Energetic Oltenia să fie alături de colegii lor care protestează de șapte săptămâni în Piața Prefecturii Gorj.

“Ar trebui ca fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia să treacă măcar o dată, zece minute pe aici”, le-a spus Mitrescu salariaților. 

Oamenii le cer parlamentarilor să voteze legea aflată acum în dezbaterea comisiilor, care să permită reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au lucrat în termocentrale și carierele miniere. “Sunt atâția salariați, cei mai mulți au între 47 și 50 de ani, care în doi trei ani ajung la această vârstă pe care noi o solicităm. Ca să nu rămână pe drumuri, este cea mai bună situație care s-ar putea întâmpla”, a mai spus Mitrescu.

Sunt politicieni care se opun, cu argumentul că numai de la Complexul Energetic Oltenia s-ar putea pensiona mii de oameni într-un an. Mitrescu le reamintește însă că mesajele care vin de la Comisia Europeană sunt pentru renunțarea completă la energia pe cărbune: “Președinta Comisiei Europene a spus că, după pandemie, nu va mai fi folosită energia din combustibil fosil. Dacă ei s-au pus pe noi să ne închidă, trebuie să ne dea și aceste pachete sociale, și aceste acte normative, ca să putem să ne salvăm într-un fel”.

Proiectul de lege are deja mai multe avize pozitive și ar putea ajunge în plen în câteva săptămâni.

Vizualizări: 1,914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: