Actualitate

Protest la Hunedoara. “Se încearcă dărâmarea termocentralei, pentru un privat”

Peste o sută de energeticieni de la Termocentrala Mintia au pichetat, joi după-amiază, sediul Prefecturii Hunedoara, solicitând repornirea instalaţiilor. Reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara au afirmat că Termocentra Mintia poate deveni rentabilă dacă se separă de minele din Valea Jiului.

"Este o situaţie pe care nu o mai putem tolera. Dacă la început s-a spus că era lipsă de cărbune, pe parcursul acestor 20 de zile ne-am dat seama că se încearcă, de fapt, dărâmarea termocentralei şi predarea ei către un investitor privat. (...) Termocentrala Mintia este viabilă. Avem o proiecţie în acest sens pe trei ani de zile în care se arată că putem funcţiona pe profit cu condiţia să ne despărţim de partea minieră", a declarat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Potrivit acestuia, Termocentrala Mintia şi minele de cărbune din Valea Jiului ar trebui separate cât mai repede, iar exploatările de huilă să beneficieze de schemele de sprijin care se acordă la nivel european. Mintia ar putea produce cu cărbune de import, mai puțin poluant.
Sindicaliştii au mai solicitat elaborarea unui act normativ prin care salariaţii să beneficieze de măsuri de protecţie socială în cazul în care Complexul Energetic Hunedoara va intra în procedură de reorganizare sau în faliment.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: