Actualitate

Faliment la solicitarea CE Oltenia. Câteva zile până la pronunțare!

Tribunalul Mehedinți a luat în pronunțare dosarul privind falimentul societății de termoficare din Craiova. Cererea a fost depusă de Complexul Energetic Oltenia, care are de recuperat sute de milioane de lei de la această firmă. Pronunțarea a fost stabilită pentru 29 martie, dar cam toată lumea se așteaptă la faliment, pentru că insolvența nu a dus nici la redresarea societății, nici la recuperarea banilor de către CEO.

Termo Craiova SRL a intrat în insolvenţă începând cu 18 martie 2015, ca urmare a cererii depuse de Complexul Energetic Oltenia, creditor care a invocat o creanţă de 277.125.559 de lei. Atunci, Tribunalul Dolj a declarat insolvenţa. A admis planul de reorganizare a activităţii SC Termo, propus de administratorul judiciar, Siomax SPRL din Târgu Jiu. Ulterior dosarul a fost mutat la Tribunalul Mehedinţi. 

 

Reorganizarea a fost un fiasco, dar n 2020, profitând de starea de alertă, Termo a cerut instanţei prelungirea insolvenţei cu încă un an. 

Datoriile Termo Craiova au crescut în perioada de insolvență până la 520.950.102 de lei. Din această sumă datoria către Complexul Energetic Oltenia era la finalul anului trecut de 367.845.287 de lei.

Vizualizări: 2,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: