Social

Ce riscă firmele care vând alcool și tutun minorilor 

O nouă prevedere legislativă le dă posibilitatea polițiștilor să aplice amenzi usturătoare societăților care vând produse din tutun și alcool minorilor.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, vânzarea produselor din tutun către minori se sancționează cu amendă contravențională, în valoare de 10.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării activității localului public, pentru 30 de zile, în cazul în care societatea comercială este la prima abatere de acest gen. La a doua abatere, firma respectivă va fi amendată cu 15.000 de lei. În plus, oamenii legii vor dispune și închiderea unității.

De asemenea, în cazul servirii cu băuturi alcoolice în localuri publice a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor, noile modificări legislative prevăd suspendarea activității localului public între 10 și 30 de zile.

”Având în vedere aceste aspecte, polițiștii gorjeni vor desfășura zilnic activități, atât de prelucrare, cât și de verificare a respectării noilor modificări legislative, în locații unde se servesc sau comercializează băuturi alcoolice sau tutun”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj. 

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: