pamFLEȚI

Biserica rămâne ultima redută necucerită. Încă!

Am avut timp să medităm la substratul "marii investigații" făcute de tonomatele Recorder! Tonomatele progresiste vreau sa spun. Miza? Fix cele spuse în titlul de mai sus. Acarienii progresiști atacă ultima redută rămasă într-o țară sfâșiată economic, depopulată și care își pierde identitatea încet și sigur. Sunt multe de spus pe acest subiect, însă prefer să vă expun punctul de vedere al unui prieten, punct de vedere care reflectă realitatea crudă a fenomenului. Aciditatea din context vine din trăirea românului cunoscător al strategiei mizere la care asistăm sau, mai grav, cuplăm ca niște tembeli, aplaudând și încurajând niste mizerii. România are 87% dintre cetățeni ortodocși, fapt ce îngreunează progresismul tembelistic ce-l au în plan "mai-marii sultani"!

Pentru cine nu știe, Recorder a publicat o investigație bazată pe minciuni, în care ataca Biserica Ortodoxă pentrumaterialele folosite la construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Materiale de calitate, care să dureze sute sau mii de ani, scumpe, dar nu cele mai scumpe din lume.

Și în cazul bisericii se confirmă sintagma "pădure fără uscături nu există", dar este altă poveste. Însă noi avem obligația de a identifica substratul dintr-o acțiune. Vă atașez mai jos postarea lui Robert Bugă, în toată splendoarea ei acidă, dar educativă!


"Cred că rațiunea este cea care diferențiază cel mai mult Omul de animal. Omul, teoretic, acționează în baza rațiunii, pe bază de cunoaștere, în timp ce animalul acționează de cele mai multe ori în baza emoțiilor. Așa că vă dă tata muuult de citit! 

 


După ce am văzut documentarul "Marele Alb" realizat de useriștii de la Recorder, am stat două zile ca să văd reacțiile populimii. Erau ușor de anticipat, având în vedere gradul colosal de analfabeți funcțional, de proști care se screm să pară deștepți și de frustrați care caută orice justificare pentru propriile neîmpliniri, din societatea românească. 

 


Ce i-a ultragiat cel mai tare pe cei mai sus amintiți? Păi, le luăm pe rând:

1. Faptul că Biserica atrage fonduri publice. La noi, acilișea, treaba asta se numește trafic de influență. În statele dezvoltate (în TOATE!!!), treaba asta se numește LOBBY și e practicat de toate autoritățile, toate organizațiile non-guvernamentale și toate corporațiile, fiind, bineînțeles, LEGAL. Ce face, mai exact, BOR? Bate pe la ușile autorităților pentru a face rost de finanțare pentru proiectele lor. Adică fix ce ar trebui să facă fiecare primar, fiecare președinte de consiliu județean, fiecare manager de spital, fiecare director de școală: să lupte pentru "parohia" lui. Nu c-o laud, dar maica-mea, care-i director de școală, a făcut potecă de Țșpe ori către primărie, la ședințele de consiliu local, pentru a-i convinge pe decidenți să asigure finanțare pentru renovarea școlii sau pentru dotarea laboratoarelor sau pentru diverse activități extracurriculare organizate de școală. Drept urmare, are școala Țiplă!

Dacă ar fi după mine, în perioada asta horror, aș pune numai popi manageri de spitale, pentru că pare că-s cei mai eficienți manageri de pe piață. Cum, necum, fac rost de finanțare și își duc toate proiectele până la capăt.

2. Faptul că BOR truchează licitațiile, pentru că nu le urcă pe SICAP. Poftim??? BOR nu este instituție de stat, deci nu se supune Legii 98/2016 privind achizițiile publice. BOR este o ONG!!! Și, ca orice ONG care primește bani de la stat, nu are de ce să facă licitații. Dar puteți să îi întrebați pe ăia de la UNTOLD, care au primit bani de la Primăria Cluj-Napoca, dacă au organizat vreo licitație. Sau pe Tudor Chirilă, care trăiește din concertele sponzorizate de primării, puteți să îl întrebați: "băi, ăsta care faci dragoste cu ploaia, te-a licitat vreo firmă de organizare de evenimente care a primit bani de la primărie?". Iar prostia aia că ei ascund "licitațiile" într-un ziar care se găsește doar în Biserică și de-asta nu știe nimeni de ele... vedeți că ziarul e și online. Plus că, spre exemplu, în ultimele 3 luni, la mine la muncă au fost scoase la concurs peste 100 de posturi, care au fost publicate pe site-ul instituției. Ai știut de ele? N-ai știut! De ce? Că nu te-a interesat niciodată. La fel cum nu te-a interesat niciodată (până alatăieri) nici de "licitațiile" BOR.

3. Faptul că lucrările executate au prețuri umflate. Or fi, dar din exemplele date de ăia de la Recorder... săracii de ei! Auzi, cică 9000 de lei manopera pentru 320 de metri pătrați de tencuială decorativă, adică 28 de lei/mp, e de nu știu câte ori mai mare decât prețul pieței . Nici nu trebuie să mai suni vreun constructor, e suficient să dai un search pe Google ca să te convingi că prețul din piață variază între 20 și 40 de lei/mp, în funcție de complexitate. Plus că tencuielile bisericilor chiar sunt complexe, chiar trebuie să fie țiplă executate, că altfel ai vedea picturile de pe pereți într-un 3D pocit. Apoi continuă ăla cu exemplul cu vopseaua lavabilă și zice foarte useristic și sofistic "imaginați-vă că vreți să vă văruiți apartamentul și meșterul vă cere 5.700 de lei" mda, imaginați-vă, dar imaginați-vă că apartamentul vostru are 225 de mp, cât avea suprafața respectivă. Sau, dacă nu vreți, imaginați-vă că vă văruiți apartamentul vostru care-i de 4 ori mai mic și meșterul vă cere 1.400 de lei... e enorm, este? 

4. Faptul că tot ce se întâmplă în BOR are nevoie de binecuvântarea Patriarhului. Măăăiiiii ăsistănt menegeărs corporatiști, păi voi nu vă duceți nici la wc fără să îi raportați lu' HEAD of the pinăs ăla care vă e superior. Mai au ăia un pic și vă aleg și gagicii/gagicile, dar vaaai!, în BOR există raportări și ierarhii? Pare că Patriarhul e mare CEO, cum sunt Mark sau John sau Sven ai voștri, care știu absolut tot ce mișcă pe tarlaua lor, deci ce vă deranjează atât?

5. Faptul că BOR are firme de casă cu care lucrează. Bravo lor! Dacă lucrează demult, înseamnă că lucrează bine. Înseamnă că livrează la timp. Înseamnă că se adaptează rapid. Înseamnă că-s de încredere. La mine acasă, la Târgu Jiu, nu s-a găsit nicio firmă de casă corectă, care să livreze la timp și conform, motiv pentru care Calea Eroilor, care-i ansamblu monumental și care face legătura între operele lui Brâncuși, zace în paragină de luni de zile pentru că ăia care au câștigat licitația NU LIVREAZĂ NIMIC. Tot la mine acasă, la Târgu Jiu, lucrările la centura ocolitoare a orașului sunt abandonate de vreo 6-7 ani cred, pentru că au câștigat unii licitația, au întrat apoi în insolvență, s-a reziliat contractul (cu pagube pentru buget), apoi s-a scos iar la licitație, au câștigat alții, dar și pe ăștia îi doare în cur. Și voi îmi spuneți mie că nu-i ok că BOR și-a păstrat sub aripă câteva firme care chiar își fac treaba????

6. Faptul că firmele care lucrează pentru BOR fac bani mulți. Or face, dar, iarăși, exemplul dat de useriștii de la Recorder este absolut penibil! 5% profit din directe și încă puțin din cei 10% din indirecte? Pe bune??? Sunați orice constructor acum și întrebați-l dacă s-ar apuca de vreo lucrare acum, din care profitul va fi maxim 10-11%! Vă rog eu, sunați!!! Nu de alta, dar voi, prostuți fiind, habar n-aveți că lucrările astea în general le susține constructorul DIN BANII LUI!!! Adică își blochează banii proprii, plătește materiale, plătește salariile, plătește taxele aferente, urmând ca mai apoi să factureze și să încaseze. Iar toți banii și-i ia abia după ce e recepționată lucrarea. Vă rog eu verificați câți constructori vor să facă atâtea chestii pentru doar 10-11% profit, cât făcea antreprenorul care lucra pentru BOR. 

 


Sigur, mai pot să dau încă 7382 de exemple, dar m-am plictisit de cât am scris. Concluzia e că, în afară de tupeul ăluia de Recorder de a se infiltra printre ceilalți, tooot reportajul este cea mai mare bășină de reportaj pe care mi-au văzut-o ochii. Nu demonstrează absolut nimic, doar insinuează imbecilități enorme. Nu e absolut deloc conform cu realitatea, ci se pliază perfect pe analfabetismul funcțional tipic useriștilor. 

 


De fapt, independent de bășina asta de reportaj care spune fix nimic, ce vă deranjează pe voi? Că există popi nenorociți care nu-i înmormântează pe săracii care n-au 15 milioane? Și pe mine mă deranjează. I-aș scuipa între ochi! La fel cum mă deranjează medicii nenorociți care nu-i operează pe săracii care n-au 15 milioane. La fel cum mă deranjează profesorii infecți care dau note elevilor în funcție de cine face meditații cu ei și cine nu. Nenorociți există în absolut toate domeniile, iar proporția cred că e cam aceeași. 

 


Ce vă mai deranjează pe voi? "Vrem spitale, nu catedrale!"? Păi n-are nicio legătură una cu alta. BOR, din banii voștri, face fix ce are în fișa postului: biserici! Ministerul Dezvoltării, Primăria sau Consiliul Județean, adică cele care pot face spitale din banii voștri, NU LE FAC! Bugetele din domeniul sănătății sunt enorme! Spre exemplu, bugetul ANUAL al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este de vreo 9 MILIARDE de euro!!! Adică de vreo 70 de ori mai mult decât a costat Catedrala Neamului în 10 ani, nu în unul.

Sau vreți să îi cereți tot BOR să facă spitale? Păi e ca și cum le-ai cere spitalelor să facă biserici. Nu e în fișa postului.

 


Că BOR comunică fix ca un cur, că este blocată în dogme prăfuite care mai mult resping oamenii decât să îi atragă, că sobrietatea lor e mai plictisitoare chiar și decât podcasturile lu' Mihai Morar? Absolut DA! BOR are un PR care arată ca o mamaie care vrea să danseze pe muzică drum&bass în LOFT și nu înțelege de ce râde lumea de ea. De fapt, ăsta-i și marele meu reproș la adresa ei: că n-a înțeles că trebuie să se adapteze vremurilor! Cele 10 porunci pot deveni trendy dacă îți dai silința să le marketezi bine. Liturghia poate deveni cool, dacă ești inspirat și o promovezi pe înțelesul tuturor. Parintele Calistrat e cel mai bun exemplu de bune practici. Altfel, rolul ei fundamental în societate va scădea din ce în ce mai mult.

 


Despre voi, șeruitorii pwlii, revoltații internauți care concret nu știți nimic despre nimic, dar aveți păreri despre orice, ce să zic? Cum spuneam la început, omul se bazează pe cunoaștere, iar animalul pe emoții, așa că NIIIIII la deal! Dacă până și prozeliții lu' Iulian Bulai jonglează cum vor ei cu emoțiile voastre, înseamnă că oricine vă poate vinde hârtia de 50 de lei cu 100 de euro, gâștelor.

 


Despre puțopalmiștii useriști de la Recorder, marii investigatori ai nimicului, acest Netflix pentru imbecili, ce să mai zic? Evaziunea la TVA e peste 6 miliarde de euro anual, redevențele la resursele naturale sunt cele mai mici din lume cred, exportul profiturilor de către multinaționale e la cote istorice, sistemul de sănătate, sistemul energetic, sistemul de apărare, cam toate sistemele sunt ultra-căpușate de băieții deștepți, dar hei!, hai să facem dezvăluiri explozive despre cum Biserica zugravește pereții cu 25 de lei/mp.

Super super woooow!"

 

Pentru comparație, vă dăm un citat din Clotilde Armand, ca să vedeți cum gândesc progresiștii reprezentați în România de USR: „Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă sunt încă oameni religioși, dar nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet”.
 
 

Vizualizări: 3,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: