Social

Big Brother pe străzile din Târgu Jiu

145 de camere de supraveghere vor filma non-stop traficul din Târgu Jiu, dar și ce se întâmplă în stațiile de călători, precum și în mijloacele de transport în comun. Cetățeanul se va simți mereu în siguranță, dă asigurări Marius Ionescu, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Proiectul va fi pus în funcțiune în luna iunie. „Sunt 145 de camere de luat vederi. În stațiile de călători. Sunt 47 de stații unde sunt acele sisteme display unde sunt informații despre mijloacele de transport în comun, program, întârzieri dacă sunt. Este cameră de supraveghere în fiecare stație. Următoarea cameră e la urcarea în mijlocul de transport care e montată acolo, apoi sunt camerele din mijlocul de transport. Cetățeanul trebuie să se simtă mereu în siguranță. Mai sunt camere de luat vederi în intersecțiile semaforizate. Dispeceratul va avea imagini în timp real pe lângă acei senzori care se găsesc la fiecare trecere de pietoni și dă acea numărătoare de mașini”, a declarat Marius Ionescu, director în cadrul Primăriei Târgu Jiu.

 

Semafoarele din zona de nord a municipiului au fost puse în funcțiune de aproape o săptămână. „Nu se poate îngreuna traficul. Discutăm de treceri de pietoni existente. La ora actuală, pietonii trec tot timpul după cum au considerat că s-au asigurat. La intersecții, nu e cerere pentru pietoni. Sunt timpi bine stabiliți, se numără mașinile din trafic. Se pot face și reglaje manual. Zilele trecute, pe Bulevardul Ecaterina, virați stânga spre 11 iunie, s-a constatat că sunt patru, cinci mașini. Secundele alocate acelei treceri au fost relocate spre Ecaterina Teodoroiu, unde s-au câștigat zece secunde”, a mai spus Ionescu, într-o emisiune la Radio Accent.

Vizualizări: 3,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: