antiVirale

Balul voluntarilor novăceni

Un eveniment inedit va fi organizat în această seară, în orașul Novaci! Peste 60 de persoane vor participa la Balul voluntarilor novăceni. Cu această ocazie vor fi răsplătiți cei prin ideile lor au dezvoltat orașul Novaci.

Cei mai mulți dintre voluntari sunt tineri care au făcut un obicei din a se implica în diverse evenimente organizate pe plan local, dar care atrag sute de participanți, din toae colțurile țării.

„Și-au anunțat prezența la bal, peste 60 de voluntari, care în perioada 1 ianuarie 2023 - 14 dec. 2023 au participat la diverse proiecte locale sub deviza „Voluntariat și educație pentru implicare civică”. Printre proiectele valoroase desfășurate in Novaci cu ajutorul voluntarilor, sub coordonarea doamnei prof. Elena Basarabă, se numără: "Nedeia" - performanță și promovare"/"Școala de vară Novaci", ediția a VI-a/ Biblioteca stradală/ "Novaci - orașul Magic"/ "Luptă împotriva poluării! Nu ești singur. Comunitatea este cu tine.", precum și toate festivalurile ( de teatru, al tocanului sau "Urcatul oilor la munte)care au dat un nou parcurs turismului cultural local.

Toate aceste proiecte au demonstrat că voluntariatul și implicarea civică a tinerilor orașului, susțin comunitatea prin evenimente și activități menite să unească oamenii, să formeze empatia cetățenilor și să determine alți tineri să se implice în rezolvarea problemelor comunității”, au transmis organizatorii. 

La eveniment este invitat și primarul orașului Novaci,  Dumitru Leuștean, care va înmâna diplomele de voluntariat celor mai destoinici voluntari. Conform tradiției, prin vot deschis vor fi desemnați VOLUNTARII ANULUI, primii 5 voluntari, cei mai destoinici, ale căror idei și contribuții au dat o plus valoare comunității locale. 

 

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: