antiVirale

Tradiții și obiceiuri din bătrâni, la Liceul Teologic

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Tradiții și obiceiuri din bătrâni” a fost organizată ieri de Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. 

În deschiderea evenimentului devenit deja tradiție, pr. prof. Ștefan Cristi Vătafu, directorul Liceului Teologic, a mulțumit cadrelor didactice și elevilor, precum și tuturor celor care s-au implicat în organizare. 

Festivalul a debutat cu „colindele copilăriei” interpretate de corul Liceului Teologic, sub îndrumarea Arhid. Prof. Dr. Nicușor Daniel Lăzărică: „Moș Crăciun”, „Iată vin colindători”, „Domn, Domn, să-nălțăm”, „O, ce veste minunată” și „Steaua sus răsare”. 

A urmat un moment teatral, intitulat „Moș Nicolae și fetele sărace”, pus în scenă de trupa de teatru „Teologos” a Liceului Teologic, îndrumați de prof. Mirela Popescu. Corala preoților gorjeni „Nicofonis”, sub îndrumarea Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, a interpretat colindele: Dipticul „Bună dimineața la Moș Ajun”, „În seara de Moș Ajun”, „Steaua sus răsare”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „Închinarea păstorilor” și „Mărire-ntru cele-nalte”. Momentul artistic a fost urmat de sceneta „Plugușorul”, pregătită de elevii de la Liceul Teologic sub coordonarea prof. Dumitru Bărăscu și a părintelui prof. Ionuț Pădureanu.

În ultima parte a evenimentului, Corala „Calatio” din Craiova, dirijată de lect. univ. dr. Victor Șapcă, a încântat auditoriul cu următoarele colinde: „Veniți astăzi credincioșii”, „Domn, Domn să-nălțăm”, „La poartă la Ștefan Vodă”, „La Vitleem colo-n jos”, „Mare minune”, „Domnuleț și Domn din cer”, „Noi în seara de Crăciun” și „Plugușorul”. 

Evenimentul s-a încheiat cu urarea „Deschide ușa creștine”, interpretată de Corurile „Calatio” și „Nicofonis” reunite, potrivit Mitropoliei Olteniei. 

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: