Politică

Consilierii locali și primarul Morega se gratulează reciproc: ”Râme” și ”Dictator”, epitetele momentului! Secretarul Primăriei Motru, în comisia de disciplină a Prefecturii! 

Secretarul general al unei primării ar trebui să fie garantul repectării legalității actelor administrative, numai că, la Motru, Gina Stroescu, în tandem cu primarul urbei, Cosmin Morega, a transformat Consiliul Local într-un loc al abuzurilor permanente. De ceva vreme, primarul a făcut paradă cu donațiile primite pentru achiziționarea unor concentratoare de oxigen pentru spital, când acestea puteau fi cumpărate cu câteva luni în urmă, dacă proiectele inițiate de aleșii locali ar fi ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local, însă secretarul general a orașului nu a ținut cont de importanța și urgența acestora. Comportamentul discreționar al Ginei Stroescu a fost sesizat, în mai multe rânduri, comisiei de disciplină din cadrul Instituției Prefectului Județul Gorj, însă, deocamdată, nu se cunoaște finalitatea vreunei cercetări disciplinare în privința acesteia.

 

,,Micul dictator”

De la preluarea mandatului de primar, Cosmin Morega a impus dictatura minorității în Consiliul Local Motru. Mai exact, cu complicitatea secretarului general al orașului, Gina Stroescu, primarul a blocat proiectele de hotărâre inițiate de majoritatea consilierilor locali, fără să se țină cont de importanța sau urgența acestora.

Astfel, dacă proiectele nu sunt inițiate de Morega, nu apar pe ordinea de zi, iar funcționarii primăriei sunt amenințați să nu redacteze rapoarte de specialitate. Consilierii locali susțin că secretarul general Gina Stroescu conduce ședințe de consiliu sau le părăsește când desfășurarea acestora nu e conformă cu scenariul și direcția indicată de ,,micul dictator” Morega.

Mai mult, aceștia spun că ultimele două ședințe extraordinare, convocate de majoritatea consilierilor, au fost blocate în cel mai grosolan mod: ”pur și simplu au închis cu cheia ușile sălii de ședință, sub pretextul că a fost dezinfectată încăperea respectivă,  iar secretarul general și functionarii din aparatul de legătură cu Consiliul Local nu s-au prezentat și nici nu au anunțat nimic, cu toate că tot ei au fost cei care au transmis convocarea tuturor consilierilor”.

 

Secretara Stroescu, comportament discreționar

Consilierii afirmă că există mai multe sesizări la comisia de disciplină a Instituției Prefectului - Județul Gorj pe numele secretarului general Gina Stroescu și sunt de părere că aceasta a fost orbită de putere, altfel nu-și explică atitudinea discreționară a acesteia, deși riscă să își piardă locul de muncă. 

Cei zece aleși locali, care reprezintă majoritatea, afirmă că, prin acțiunile de blocare proiectelor de hotărâre, votul cetățeniilor este desconsiderat. Aceștia sunt revoltați și de faptul că sunt catalogați de primarul Morega ca fiind ,,râme”. 

Aleșii locali se consideră obstrucționați, iar pentru că unele acțiuni ale tandemului Morega-Stroescu frizează penalul, la modul grosolan, vor sesiza organele de cercetare judiciară. ”Vom depune plângeri penale pentru abuzurile în serviciu, devenite obișnuință. Consiliul Local nu a fost cel mai pașnic loc, dar niciodată nu a fost în halul în care este acum. În anii trecuți, interesele comunității cumva reușeau, de foarte multe ori, să răzbească însă, în vremea dictatorului, doar interesul personal are prioritate”, declară în cor aleșii motrenilor care reprezintă majoritatea în legislativul local.

 

Primarul, preocupat de imagine

De ceva vreme, primarul Morega a inițiat o colectă publică pentru achiziționarea de concentratoare de oxigen pentru Spitalul Motru, a făcut paradă cu toți cei care au donat și s-a fotografiat cu fiecare aparat medical în parte.

Aparatura pentru spital, de o importanță vitală pentru locuitorii orașului, putea intra de câteva luni în posesia unității medicale, însă proiectul de hotărâre pentru achiziționarea acesteia nu a fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Local. La fel s-a întâmplat și cu cele pentru modernizarea spitalului, modernizarea de străzi, acordarea de burse elevilor sau cele care vizează funcționarea societățiilor consiliului local, UATAA și Direcția Publică, aflate în mare dificultate. 

În tot acest timp, primarul Morega a devenit vedetă la nivel național, după ce a transmis, în direct, pe Facebook ultimul chef cu lăutari la care a participat. Din punctul ăsta de vedere, să-mi fie cu iertare, dar cu prima ocazie când mai pune de o petrecere, promit sa fiu prezent! Iau și un violonist cu mine, asta ca să nu vin cu mâna goală! Susțin!

Vizualizări: 3,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: