Politică

Premierul Cîțu anunță revenirea la normalitate. Se termină pandemia?

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate.

”Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane, în scenariul optimist 6 milioane de persoane vaccinate. 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă 50% din populația vaccinată. Putem vorbi, la sfârșitul lunii mai, de revenirea la normalitate” a declarat Florin Cîțu.

Au fost înregistrate 3.611 cazuri noi de persoane infectate în 24 de ore, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică, dar și 120 de decese. 

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 14.165. Dintre acestea, 1.478 sunt internate la ATI.  

Vizualizări: 2,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: