Social

Autobuze electrice în mai multe localități din Gorj

Mai multe orașe din Gorj au în plan achiziționarea de autobuze electrice, pentru că există finanțare pentru așa ceva. Rămâne de văzut cât va costa călătoria, la cât de mult a crescut prețul energiei electrice.

Primăria Bumbești Jiu cumpără trei autobuze electrice echipate cu sistem complet de e-ticketing, stații de încărcare rapidă și stații de încărcare lentă, pentru care are un buget de peste șase milioane de lei.

În aceeași sumă, vor fi reabilitate și două străzi din oraș. Este vorba, mai exact, de strada Bumbesti și strada Gheorghe Tatarascu. Firmele interesate mai pot depune oferte până pe 4 aprilie. 

Și Primăria Motru are în plan să cumpere autobuze electrice, stații de încărcare electrice și un sistem modern pentru cumpărarea biletelor de călătorie. Autobaza pentru autobuzele electrice se va construi în zona "Stadion Motru", în locul actualelor garaje.

Autobuzele electrice vor circula pe rutele dintre municipiul Motru și satele înconjurătoare: Râpa, Ploștina, Rosiuta, Însuratei, Leurda și Horăști, a transmis Primăria Motru.

Autoritățile din Novaci promit autobuze electrice pe traseul Novaci - Rânca Patru autobuze electrice vor circula, de anul viitor, pe acest tronson. „Lucrăm împreună cu specialişti pentru a găsi caracteristile necesare pentru ca autobuzele să poată urca la Rânca, deoarece între cele două localităţi există o diferenţă de nivel de aproximativ 1.000 de metri“, a spus primarul din Novaci, Dumitru Leuştean.

Și primăria din Rovinari a accesat fonduri pentru trei autobuze electrice și cinci stații de încărcare, trei dintre ele cu încărcare lentă și două cu încărcare rapidă, acestea din urmă fiind amplasate în Rovinari și Drăguțești.

Vizualizări: 2,116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: