Social

Carne injectată cu cantități mari de apă. Rețea destructurată!

O rețea care a injectat tone de apă în carne la unul dintre cele mai mare depozite de profil din Iași a fost destructurată.

Conform Ziarul de Iași, din grupare făceau parte șapte persoane, conduse de către un fost contabil al Companiei de Transport Public din Iași. Aceștia sunt acuzați că au furat prin această metodă 40 de tone de carne. Mai mult, mare parte din carnea injectată și/sau furată a ajuns pe piață.

Conform sursei citate, mai mulți angajaţi ai unui depozit de carne de pasăre din Tomeşti s-au gândit să bage mai multă apă în carne şi să fure surplusul rezultat pentru a-l revinde în folos propriu. S-au întins însă prea mult „la caşcaval”, furând mult mai mult decât ar fi trebuit pentru a nu se observa. Două controale interne au pus în evidenţă lipsa a peste 40 de tone de carne, iar hoţii au fost până la urmă identificaţi.

Depozitul nu avea doar rolul de a ţine carnea până la distribuirea către magazine, acolo realizându-se și procesul de frăgezire a cărnii. Materia primă era injectată cu un amestec de apă şi condimente în proporţie de aproximativ 20-25%, după care carnea era congelată şi ambalată în baxuri a 10 kg.

Angajații prinși sub acuzare ar fi injectat în plus 2-4% apă, ajungând astfel să-și poată însuși cantitatea suplimentară rezultată. La un rulaj minim de 20 de tone lunar, le-ar fi revenit aproximativ 800 kg de carne.

 
Furturile au fost înregistrate prima oară încă din 2014, acestea continuând până în 2020, atunci când cei șapte făptași au fost trimişi în judecată pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat. În timpul procesului, societatea s-a constituit parte civilă, cerând despăgubiri de 300.000 lei, reprezentând contravaloarea celor peste 40 de tone de carne dispărută în timp din depozit.

Magistraţii Judecătoriei au respins însă aceste pretenţii, întrucât nu se putuse pune în sarcina celor șapte hoţi cantitatea dispărută, ci doar 3,34 tone de carne cu care fuseseră prinşi efectiv. Toți făptașii au primit pedepse cu suspendare.

Vizualizări: 2,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: