Social

Gorjean desemnat „omul zilei” de către Ministerul Afacerilor Interne

Un polițist din Târgu-Jiu este considerat „omul zilei” de către Ministerul Afacerilor Interne, după ce a convins o adolescentă să renunțe la intenția de a se sinucide.

Cătălin Milca are 38 de ani și se pregătea să încheie programul de lucru când a fost solicitat să intervină pentru salvarea adolescentei, în vârstă de 14 ani, care amenința că se aruncă de la geamul locuinței, după o ceartă cu părinții.

„Cătălin, este nevoie de tine! Aceasta este adresa. Ia legătura cu colegii tăi și mergeți urgent! Oricând se poate produce tragedia! A plecat imediat spre fata aflată în pericol. Fiind tată a doi copii, Cătălin se gândea doar cum să o ajute pe adolescentă să renunțe la gestul său de moment și să nu se întâmple o dramă pentru ea și părinții ei. Ajuns la adresa indicată, i-a câștigat încrederea fetei și au vorbit despre problema care o măcina. A reușit rapid să o liniştească şi a convins-o să renunțe la gestul său” este mesajul postat pe pagina de socializare a MAI.

Tânăra a acceptat consilierea de specialitate a personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de decizii radicale.

În luna noiembrie a anului trecut, Cătălin a convins o altă persoană, care amenința că își va pune capăt zilelor, să coboare de pe un stâlp. “Pentru reușita acestor misiuni au contat atât calitățile umane ale lui Cătălin, cât și faptul că a aprofundat pregătirea profesională pe această linie, urmând cursul de negociator în situații de criză. Cătălin, pentru noi ești omul zilei!”, este mesajul Ministerului de Interne.

Vizualizări: 5,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: