Social

Aparatură nouă la spitalul din Târgu Jiu

Consiliul Județean Gorj a reușit să acceseze mai multe proiecte europene prin intermediul cărora va fi achiziționată aparatură medicală de ultimă generație pentru spitalul din Târgu Jiu.

Primele dotări au ajuns deja. Miercuri, 26 mai 2021, au fost recepționate opt aparate EKG cu 12 canale, care au ajuns la secțiile de Terapie Intensivă și la Unitatea de Primiri Urgențe.

În cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj” urmează a fi dotate secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cu echipamente și aparatură medicală, pentru cele trei locații avizate epidemiologic de către Direcția de Sănătate Publică Gorj. 

Aici vor ajunge paturi terapie intensivă electrice cu saltea antiescară pasivă, monitoare funcții vitale, ventilatoare mecanice, injectomate, ecografe, aparate de radiologie mobile și multe altele. Inclusiv cinci izolete și două corturi pentru decontaminare vor ajunge la Târgu Jiu.

 

Vizualizări: 2,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: