Politică

Certat de europarlamentarul Corina Crețu, ministrul energiei, Virgil Popescu, a dat fuga la Bruxelles

Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat în urmă cu o săptămână că România mai poate negocia capitolul energie din PNRR, până la sfârșitul lunii aprilie. Declarația doamnei se pliază pe statutul Andreei Esca, sau eventual a unui șofer de pe "Uber", neajutorat și lipsit de pârghii. Spun asta fiindcă nu văd de ce nu negociază chiar ea, din poziția de europarlamentar!? Greu de înțeles, dar nu la fel de greu precum în cazul ministrului Virgil Popescu.

Acesta, cu toate somațiile pe care le-a primit, inclusiv de la șeful comisiei economice din Senat, să meargă la Bruxelles și să renegocieze termenii de restructurare a CEO, s-a trezit făcând "lobby americănesc", adică acelor modulare nucleare, cu ajutorul cărora ne rămâne contorul și becul în România, dar ștecherul și banii… tocmai prin SUA. Iaca ce zice:

“România susține dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. De aceea este nevoie de cooperare la nivelul statelor UE pentru a putea să ne atingem țintele asumate”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, de la Bruxelles. Tot astăzi, el a participat fugitiv și la o ședință a Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicații și Energie, în cadrul căreia a dezbătut măsuri privind susținerea energiei generate din surse nucleare alături de mai mulți miniștri din statele membre ale UE.

Am spus fugitiv fiindcă nu voia să fie surprins de Corina Crețu taman în timpul pledoariei. Pușca dreak spiritul renegocierii în dumneaei și-l făcea de mirul lumii pe acolo. Pe final, nu putem să nu-i găsim și ministrului o "scuză useristică". O cheamă Ghinea pe scuză, adică cel ce a fost principalul creator al PNRR ului, dacă ați uitat cumva. Pentru o corectă renegociere, văd normal, ca la următoarea deplasare, Virgil Popescu să-l ia și pe Cristian Ghinea la sub braț, sau chiar în troler. 

Hai, "noroc bun" cum se spunea, sau "good luck" cum se va spune!

 

 

Vizualizări: 3,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: