Actualitate

Angajări în minerit, nu și în termocentrale

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din România, anunță că angajează 600 de persoane pe posturi de lăcătuș mecanic, electrician și sudor în activitatea minieră. Salariații se întreabă de ce nu sunt suplimentate posturile și în termocentrale, unde deficitul de personal este la fel de mare.

”În vederea creșterii producției de energie electrică, CE Oltenia angajează un număr de 600 de persoane pe posturi de lăcătuș mecanic, electrician și sudor în activitatea minieră, pentru durata determinată până la data de 31.12.2022”, arată un anunț al companiei.

Procedura de selecție în vederea angajării personalului necesar a fost inițiată în decembrie 2021, conform anunțului din data de 6 decembrie 2021.

”În urma analizării dosarelor depuse (calificări, studii, cazier), s-au calificat 1040 de persoane care vor participa la verificarea aptitudinilor profesionale în perioada 4 – 11 aprilie 2022, conform programărilor comunicate candidaților”, mai arată compania de stat.

Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, cu o capacitate instalată de circa 3.000 MW, în patru termocentrale, Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova 2, alimentate cu lignit extras din carierele de suprafață din Oltenia.

În contextul izbucnirii războiului din Ucraina, autoritățile de la București intenționează să majoreze producția de energie electrică pe bază de cărbune, iar CE Oltenia este singurul producător semnificativ.

“Se va crește capacitatea de extracție a cărbunelui la Complexul Energetic Oltenia. S-a discutat să se pună în funcțiune încă o turbină iar până în luna mai se va crește capacitatea cu încă 300 de MW”, a declarat recent ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Cu toate astea, planul de restructurare continuă, iar la 1 ianuarie 2023 CE Oltenia va avea cu două mii de salariați mai puțin. Comisia Europeană a anunţat pe 26 ianuarie 2022 că a aprobat ajutorul de restructurare de până la 2,66 miliarde de euro (13,15 miliarde lei) prin care se asigură revitalizarea şi viabilitatea pe termen lung a uneia dintre companiile cheie ale Sistemului Energetic Naţional. Planul a fost aprobat înainte de conflictul din Ucraina și ar trebui amânat sau măcar modificat în noul context economic.

Vizualizări: 5,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: