Politică

Amendamentul pentru pensionarea minerilor a fost depus

Cei trei parlamentari PSD Gorj anunță că au depus amendamentul la Legea pensiilor, în baza căruia salariații de la Complexul Energetic Oltenia, care muncesc în condiții grele, să se poată pensiona mai devreme.

„Având în vedere că reprezentanții Guvernului tratează cu iresponsabilitate soarta acestei societăți, care poate asigura până la 30% din necesarul de energie de la nivel național, am considerat că trebuie să intervenim de urgență pentru angajații CE Oltenia, care riscă să rămână fără locurile de muncă într-un interval scurt de timp“, a transmis Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

Astfel, articolul de lege care menționa că pot fi pensionați mai devreme salariații din „unitățile de producție a energiei electrice și termice“ este completat cu „și unitățile de extracție a cărbunelui“.

”Alături de domnii Rujan și Manta, am elaborat amendamentul care vizează modificările la Legea 263/2020, datorită căruia angajații din CE Oltenia, care se încadrează la condiții grele de muncă, se pot pensiona mai devreme”, a mai precizat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj. 

Vizualizări: 4,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: