Politică

Bătălie în interiorul coaliției de guvernare! Miza: Poșta Română

Au trecut doar două luni de când PNL, USR și UDMR se află la guvernare, însă coaliția stă pe un butoi de pulbere. De atunci avem certuri și negocieri nesfârșite pe funcții, în special pe cele administrative. 

Surse din interiorul coaliției susțin că în aceste zile se duce o luptă surdă pentru Compania Națională Poșta Română. 

O bătălie între PNL și USR. Poșta Română este condusă în acest moment de către directorul liberal Horia Grigorescu, dar compania poate ajunge sub controlul USR, dacă formațiunea reușește, ca și în alte cazuri, să își convingă prin metode de constrângere partenerii de coaliție să le dea girul pentru a-și desemna un om cheie în funcția de director. 

Miza este una uriașă, dacă luăm în calcul cele peste 5000 de subunitați postale la nivel național, bugetul enorm de care dispune și împrumutul de aprox. 40 de milioane de euro luat recent pentru investiții, de la Eximbank. Deloc de neglijat este și faptul că PPoșta Română are aproximativ 25 de mii de angajați, iar faptul că poștașii au devenit livratori de materiale electorale și de propagandă pentru partidele ce dețin controlul, poate fi un alt factor pentru care USR își dorește controlul asupra Companiei Naționale Poșta Română.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: