Actualitate

Anunță mișcări ample de protest împotriva celor care au închis Cariera Roșia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia pregătesc un amplu protest împotriva celor care au determinat închiderea Carierei Roșia.

Cea mai mare carieră de lignit din România a fost închisă la 1 iulie, după ce doi lideri ai USR au venit special în Gorj pentru a suna la 112, chemând poliția să pună în aplicare o hotărâre judecătorească.

Hotărâre dată în iunie de Tribunalul București, care a suspendat autorizația de mediu a carierei, la cererea așa-zișilor ecologiști de la Bankwatch România.

Instanța a decis abuziv închiderea Carierei Roșia până la judecarea pe fond, adică înainte de a stabili dacă sunt sau nu respectate condițiile de mediu.

Câteva zeci de salariați din CE Oltenia au protestat și joi în fața unui hotel din Târgu Jiu, unde erau cazați activiști ai Bankwatch România, dar urmează un protest organizat, cu mii de participanți.

Tribunalul București a motivat suspendarea activității de la Cariera Roșia prin aceea că Bankwatch “a reusit să creeze cel puţin aparenţa că actele în cauză au fost emise cu nerespectarea prevederilor legale”.

 

Vizualizări: 3,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: