Actualitate

Protest al minerilor împotriva Bankwatch: “Afară, afară, cu trădători din țară”

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia protestează la această oră, împotriva celor care au decis închiderea Carierei Roșia. Fără această carieră, Complexul Energetic Oltenia nu se poate menține pe linia de plutire, iar facturile vor exploda din nou.

Sunt peste o sută de mineri și energeticienii, în frunte cu președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Oamenii strigă “Hoții”, “Trădătorii”, “Afară, afară, cu trădători din țară”.

Protestul este transmis live de Nicolae Ivăniși pe pagina de facebook a site-ului sabotorii.ro.

actualizare: Minerii și energeticienii care participă la protest strigă “Nu cedăm!” și “Bankwatch, nu uita, CEO nu e casa ta”.

Protestul are loc în fața unui hotel în care sunt cazați activiștii de mediu, care refuză să stea de vorba cu salariații din minerit pe care vor să îi lase fără serviciu.

actualizare 1: Minerii scandează “Ieșiți afară, lașilor!” și “Bankwatch, nu uita, România nu-i a ta!”, dar și “România, trezește-te!” și “Gorjul, lângă noi!”.

actualizare 2: “Bankwatch, spune drept, Slugă la străini ne vrei”, este o altă scandare a minerilor și energeticienilor.

Reamintim că Tribunalul București a suspendat acordul de mediu al Carierei Roșia înainte de judecarea pe fond, într-o perioadă critică a sistemului energetic. Cariera Roșia este cea mai mare din țară și, dacă va rămâne închisă până la următorul termen de judecată, stabilit în bătaie de joc la jumătatea lunii septembrie, România nu va avea stocurile de lignit pentru iarnă.

Protestul este și împotriva USR, după ce doi lideri ai formațiunii, între care și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, au venit pe 1 iulie în Gorj, pentru a suna la 112, să ceară Poliției închiderea Carierei Roșia.

actualizare 3: Protestul este unul spontan, al oamenilor care le cer așa-zișilor ecologiști de la Bankwatch să vină să stea de vorba cu ei. 

actualizare 4: Președintele SMEO, Gabriel Căldărușe, susține că cei de la Bankwatch sunt oengiști trădători. "Huoo, șobolanii!", strigă oamenii.

Se actualizează.

Vizualizări: 5,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: