Eveniment

A sunat la 112 să reclame un șofer beat

Un gorjean din Lelești a fost trimis în judecată, în această săptămână, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Acesta s-a urcat băut la volan într-o seară de noiembrie a anului trecut, când a condus autoturismul marca Volkswagen pe DJ672 B localitatea Ursați, componentă a municipiului Tg-Jiu, având o alcoolemie peste limita legală.

“În urma testării cu aparatul DRAGER, acesta a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice”, se arată în rechizitoriu.

“Cu ocazia audierii, inculpatul a arătat că în cursul zilei de 20.1 1.2023, în intervalul orar 19:00-21:00 a consumat cantitatea de 2000 ml bere Bergenbier cu alcool, la locuința unei cunoștințe situată în proximitatea străzii Luncilor din Municipiul Tg-Jiu, iar în drum spre domiciliu, a oprit la stația Peco Stralis din zona Ursați, unde a consumat două beri cu alcool marca Ursus de câte 500 ml fiecare, interval de timp în care nu a consumat alimente”, mai arată sursa citată.

Poliția a fost sesizată de un alt șofer, care a sunat la 112, văzând mersul sinuos al mașinii din fața lui. Acest șofer a precizat că și-a continuat deplasarea în spatele autoturismului mai sus menționat, iar în localitatea Bîrsești ambele mașini au oprit. Șoferul l-a întrebat pe cel care mergea anapoda dacă se simte rău, dar imediat i-a fost clar că este beat și a sunat la 112. La scurt timp a fost sunat de către organele de poliție care i-au adus la cunoștință faptul că respectivul fusese oprit în trafic și în urma testării cu aparatul etilotest acesta indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vizualizări: 894

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: