Eveniment

Plăcuțe false pe mașină, ca să ascundă un transport ilegal de lemne

Un gorjean din Plopșoru, patron de firmă, a fost condamnat la amendă penală, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare. Un consătean al lui a fost condamnat în aceeași cauză pentru complicitate.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 22 mai nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut acum doi ani, într-o noapte de mai. Pentru a efectua în mod ilegal un transport de material lemnos, cu un aviz emis pentru cantitatea de 6,8 mc lemn foc fag, gorjeanul administrator de firmă a montat la autoutilitara sa plăcuţele de înmatriculare ale autoutilitarei altei firme. 

“A procedat ulterior la punerea în circulaţie a autoutilitarei, încărcată cu material lemnos, fiind oprit de organele de poliţie pe drumul județean 662”, se arată în documentul de la instanță.
Patronul de firmă s-a ales cu o amendă penală 1350 lei, rezultată din înmulţirea unui număr de 135 zile-amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Complicele a primit aceeași pedeapsă.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: