Social

A început demolarea blocurilor în Mătăsari 

Trei blocuri cu patru etaje sunt demolate, în aceste zile, în localitatea Mătăsari. Sunt blocuri care au fost ridicate pe vremea comunismului, dar care nu au fost terminate și au ajuns o ruină în centrul comunei. 

 

Primăria a alocat 800 de mii de lei pentru demolarea celor trei blocuri. Autoritățile spun că ar fi costat prea mult reabilitarea acestora. În plus, nu ar avea cine să locuiască acolo dacă s-ar reface. Blocurile au fost ridicate când era în floare mineritul și mii de oameni veneau în Mătăsari ca să se angajeze în mine. Dacă acum 30 de ani, comuna avea o populație de 10 mii de oameni, acum s-a înjumătățit. 

 

"Ar fi costat prea mult reabilitarea. În plus, au fost expertizate și nu mai prezentau siguranță. Structura era afectată și deveniseră focare de infecții. Va fi reabilitat un bloc tot din aceeași perioadă, dar care a avut acoperiș și a fost protejat", a spus viceprimarul comunei Mătăsari. 

 

După ce va fi eliberat terenul, autorităţile vor stabili ce destinație va avea acesta. Fie locuri de parcare, fie spații de joacă pentru copii.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: