Actualitate

Gorj: Trei dosare penale pentru deșeuri periculoase

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj, împreună cu polițiști de proximitate, au desfășurat, joi, o acțiune pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

Acțiunea a urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale din domeniu, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care agenții economici desfășoară aceste operațiuni.

Astfel, polițiștii au efectuat verificări la punctele de lucru a trei agenți economici de pe raza municipiului Târgu Jiu, care dețin, produc sau efectuează operațiuni cu substanțe și deșeuri periculoase.

În urma activităților, au fost întocmite trei dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, potrivit O.U.G. 92/2021, privind regimul deșeurilor.

De asemenea, a fost indisponibilizată cantitatea de 1.850 litri de substanțe chimice periculoase.

Acțiuni de acest gen vor fi desfășurate de polițiști pe raza întregului județ.

Vizualizări: 1,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: