Actualitate

CE Oltenia vinde puțin și la prețuri mici

Complexul Energetic Oltenia a avut o medie a vânzărilor în perioada de iarnă la jumătatea a ceea ce ar fi trebuit să fie. Practic, și-a onorat contractele bilaterale, alea încheiate înainte la explozia prețurilor. Cu alte cuvinte, vinde puțin și la prețuri mici.

Din lipsă de cărbune, compania a ratat în ultimele luni ofertele de pe Piața Zilei Următoare, unde prețurile sunt în general bune pentru vânzător și puteau compensa din pierderea pe care compania o are din ceea ce vinde la prețuri mici.

Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria de zece ani a companiei, atât din punct de vedere al vânzărilor și al profitului, cât și al resursei umane. Au fost făcute 1.600 de angajări pe perioadă determinată, după mulți ani de reduceri de personal.

Se pare că norocul s-a cam terminat. Cu 800 de MWh livrați în perioada de iarnă... CE Oltenia are slabe șanse să repete performanța de anul trecut. 

Sigur, nu știm ce conjunctură economică va mai fi, dar premisele sunt proaste. Și s-a ajuns aici pentru că această companie a fost sabotată sistematic în ultimii zece ani, mai întâi prin așa zisele asociații de mediu care au blocat extinderea carierelor miniere, apoi prin taxa pe poluare care a fost instituită de Comisia Europeană tocmai ca să forțeze închiderea rapidă a termocentralelor. Și pentru că avem un mediu politic gălăgios, preocupat doar de propagandă, nu de găsirea unor soluții reale la probleme reale.

 

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: