Actualitate

Au început plățile pentru daunele produse de cutremure

Asiguratorul PAID a anunțat deschiderea a 484 de dosare de daune în urma cutremurelor din Gorj  iar pentru unele dintre acestea a început deja plata daunelor.

PAID a anunțat că a deschis până joi 484 dosare de daună în urma cutremurelor din Gorj, produse în zilele de 13 şi 14 februarie. Asiguratorul a precizat că pentru trei dintre dosarele deschise s-a efectuat deja plata daunelor, în valoare de aproximativ 15.000 de lei. „O săptămână - atât a durat avizarea și constatarea dosarelor de daună pentru trei dintre proprietarii cu asigurare PAD.  În a opta zi, PAID a plătit despăgubirea, iar familiile și-au primit banii pentru reparații. Asigurarea împotriva dezastrelor naturale face mai ușoară reconstrucția după cutremur, alunecări de teren sau inundații”, au anunțat asiguratorii pe pagina oficială. 

PAID a mai anunțat că în total, pentru dosarele avizate până în prezent, a fost constituită o rezervă de daună de peste 3 milioane de lei.

Poliţa PAD acoperă pagube produse de cutremur, alunecare de teren şi inundaţii, în limita a 20.000 de euro, mai precizează asiguratorii care constată și o creștere a numărului de asigurări pentru locuințe în județul Gorj, în ultimele zile. 

La nivel naţional, doar 20% dintre locuinţe sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD, iar în judeţul Gorj procentul este mai mic, respectiv de circa 9%,  după cum a anunțat Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

 

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: