Diaspora

11 morți în Irak, după un atentat ISIS

Irak-ul a fost lovit de un nou atac terorist, în urma căruia 11 oameni au murit. Atacul terorist a fost provocat de gruparea Stat Islamic. 

Atacul a vizat satul Al-Rashad din provincia Diyala şi s-a soldat cu 11 morţi şi 13 răniţi, conform declarațiilor unei surse de securitate din provincie. O a doua sursă, care a menţionat că printre victime s-au aflat şi civili, a dat asigurări că acest atac cu arme de calibru mic a vizat un sat care numără printre locuitorii săi mulţi membri ai forţelor de securitate.

Zona a fost izolată şi au fost trimise întăriri pentru operaţiuni de căutare. Locuitorii satului fac parte, în principal, din tribul Bani Tamim, de care aparţine guvernatorul provinciei, au mai precizat sursele.

Ultimul atac terorist major revendicat de gruparea Stat Islamic în Irak a avut loc în iulie anul trecut. Acesta a vizat o piaţă din cartierul şiit Sadr al capitalei Bagdad, care a provocat moartea a aproximativ 30 de persoane.

În luna octombrie, autorităţile au anunţat două arestări majore în legătură cu două operaţiuni desfăşurate în afara Irakului: persoana responsabilă pentru un atac revendicat de gruparea Stat Islamic care a ucis peste 320 de persoane în 2016 la Bagdad şi un fost înalt oficial financiar al organizaţiei ultra-radicale, căutat de Statele Unite.

 

Vizualizări: 600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: