Diaspora

Cum dă președintele de pământ cu ambasadorii sorosiști. Erdogan, nu Iohannis!

Zece ambasadori acreditați în Turcia au semnat o scrisoare pentru a cere eliberarea unui deținut politic (spun ei), dar au fost trântiți de toți pereții de președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Acesta a amenințat că îi expulzează, chiar dacă șapte dintre ei reprezintă aliații NATO ai Turciei. Ar fi cea mai profundă ruptură cu Occidentul în cei 19 ani de putere ai lui Erdogan. La cealaltă extremă este România, acolo unde unii ambasadori par să fie mai puternici chiar și decât Iohannis.

Ambasadorii Canadei, Franţei, Finlandei, Danemarcei, Germaniei, Olandei, Noii Zeelande, Norvegiei, Suediei şi SUA au lansat un apel comun pentru eliberarea opozantului Osman Kavala. „Îi daţi cumva o lecţie Turciei?”, a reacţionat Erdogan.

„Am ordonat ministrului nostru de externe să-i declare pe acești 10 ambasadori persona non grata cât mai curând posibil”, a spus Erdogan sâmbătă, acesta fiind primul pas înainte de expulzare.

„Trebuie să cunoască și să înțeleagă Turcia”, a adăugat Erdogan, acuzând diplomații de „indecență”. „Trebuie să plece de aici în ziua în care nu mai cunosc Turcia”, a mai spus Erdogan. 

Erdogan a spus într-un discurs public că ambasadorii „nu ar trebui să îndrăznească să vină la Ministerul de Externe al Turciei și să emită ordine”. „Acești 10 ambasadori trebuie declarați imediat indezirabili și acest lucru trebuie rezolvat urgent”, a adăugat el.

Osman Kavala se află în închisoare de la sfârșitul anului 2017, fiind acuzat de finanțarea protestelor la nivel național în 2013 și implicarea într-o lovitură de stat eșuată din 2016. Un fel de "rezistenți" de pe la noi, și aici nu mă raportez la cei care au protestat din crez alături de mișcarea "rezist", ci la aparatul din spate!! ONG-uri, trusturi media... una peste alta, propagandiștii. 

Procuratura turcă crede că miliardarul american George Soros s-a ascuns în spatele protestelor antiguvernamentale din 2013. Erdogan l-a menționat și pe Soros la un miting sâmbătă. „Un bărbat pe nume Kavala este brațul întins al lui Soros în Turcia! Zece ambasadori au întrebat despre Kavala în Ministerul nostru de Externe. Ce nerușinare!”, a spus Erdogan.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a solicitat în 2019 eliberarea lui Kavala, arătând că a fost arestat pe motive politice, fără dovezi rezonabile, dar justiția turcă a ignorat verdictul.    

La câteva momente după declarațiile lui Erdogan, lira turcească a scăzut la un minim record față de dolar, pentru că suntem în situația în care miliardarii lumii pot manipula orice bursă, pot distruge orice economie.

Pe final enumerăm câteva "strâmbe'' puse de stăpânii lumii la București. Obiective economice condamnate la pieire prin acțiunile ONG-urilor, așa-zise de mediu. Lanțul de hidrocentrale de pe Jiu, proiecte aproape finalizate, dar nepuse în funcțiune. Asta în plină criză energetică. De ce? Moare vipera de sete! 

Autostrăzile strategice sunt blocate fiindcă nu știu ce specie de gândaci "mai rar întâlnită" își are cuibarul taman pe unde trecea autostrada. 

Avem ordin clar să renunțăm și la producția energetică pe cărbune, culmea, în momentul în care au explodat facturile de curent. Termocentralele din Gorj, din 12 grupuri, mai funcționează cu 2-3, maxim 5!!! În tot acest timp, țările dezvoltate deschid alte obiective și exploatează cărbunele relaxați. 

Tot la noi se face justiția politică, băgăm la beci pe unii, timp în care îi spălăm pe alții. Asta fiindcă "răspunderea magistratului" nu există! 

Dacă la acest moment companiile autohtone sunt pe cale de dispariție, marile corporații străine defilează relaxate. Asta pentru că ambasadorii țin spatele fiecărei companii, în funcție de țara de unde provine. 

Vreți să vă reamintim de operațiunea “sparanghelul”, când noi eram ținuți în case, dar mii de români au fost lăsați să plece în pandemie să muncească pământurile din Germania? Vreți să vă reamintim de aurul de la Roșia Montană? De Portul Constanța? De faptul că în pandemie au fost închide piețele, dar lăsate deschise marketurile? De faptul că nu ne lasă să ne punem la punct sistemele de irigații prin PNRR, ca să nu devenim cumva exportatori de alimente și să luăm piața țărilor occidentale?

Sunt multe de spus, dar spunem degeaba, fiindcă noi nu avem reprezentanți cu verticalitate. Doar niste ghiocei.... lipsiți de identitate. La noi, politicienii leșină de frică și când îi invită ambasadorul cutare la micul dejun. Iată că, acolo unde țările au lideri adevărați, lucrurile stau diferit.

Vizualizări: 3,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: