Politică

Weber: S-a reactivat coaliția nocivă de dreapta

„S-a reactivat coaliția nocivă PNL-USR-UDMR!” O spune liderul PSD Gorj, Mihai Weber, după dezbaterile pe marginea noii legi a pensiilor. Parlamentarul le dă asigurări minerilor și energeticienilor că nu le vor fi știrbite drepturile deja câștigate prin Legea 197 și că, și de anul viitor, se vor putea pensiona cu 13 ani mai devreme cei care lucrează în condiții speciale.

De asemenea, a subliniat și faptul că cei aproximativ 2000 de salariați care au contracte de muncă până la finalul anului vor rămâne în Complexul Energetic Oltenia și anul viitor.

Weber a declarat, la Radio Infinit, că s-a reactivat „coaliția nocivă” care militează, de fapt, pentru închiderea mineritului și eliminarea condițiilor speciale de muncă. “S-a reinventat această coaliție pentru că ei sunt cei care au cerut prin PNRR eliminarea condițiilor speciale de muncă. Ei nu au dorit ca oamenii să mai beneficieze de avantajele legilor existente. Bine că am fost promți pentru că toate modificările care vor apărea vor fi votate în Camera Deputaților. Președintele Camerei Deputaților este membru PSD”, a afirmat Mihai Weber.

Legea Pensiilor va fi dezbătută și votată, săptămâna viitoare. Camera Deputaților este for decizional.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: