Eveniment

Bătaie pe uliță, de la o găină moartă

Un bărbat din comuna gorjeană Bustuchin a fost anchetat și judecat pentru infracțiunea de lovire și alte violențe, dar în cele din urmă a scăpat fără pedeapsă.

Conflictul a avut loc în 2019, pe drumul public al satului Valea Pojarului, pe raza comunei Bustuchin, unde bărbatul a agresat fizic un alt bărbat “prin lovire repetată cu pumnii și picioarele, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale”.

Din cercetările efectuate în cursul urmăririi penale s-a stabilit că, în ziua de 26.05.2019, între persoana vătămată, concubina acestuia, inculpat şi mama acestuia a izbucnit un conflict, pornit de la o găină moartă aruncată peste gard.

“Din declaraţia persoanei vătămate, a rezultat că a fost lovit de către inculpat iniţial cu o cărămidă, după care cu pumnii şi palmele, fiind doborât la pământ. În continuare, inculpatul a continuat să-l lovească cu picioarele la nivelul toracelui”, se arată în documentul de la instanță.

“În cursul urmăririi penale, inculpatul a fost audiat doar în calitate de martor, ocazie cu care a declarat că, în urma aruncării unei găini moarte în curtea locuinţei de către numiţii (...), i-a acostat pe aceştia în timp ce se deplasau pe drumul comunal şi i-a lovit pe amândoi cu palmele peste faţă. Ulterior, a părăsit ţara, plecând în străinătate şi nu a mai revenit la domiciliu până în prezent, astfel că nu a mai putut fi audiat în calitate de suspect şi inculpat şi nu i-au fost aduse la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile procesuale”, mai menționează sursa citată.

Leziunile suferite de victimă s-au putut produce prin lovire cu corp dur și au necesitat pentru vindecare 16-18 zile îngrijiri medicale, după cum au stabilit legiștii.

Instanța de judecată a decis încetarea procesului penal, ca urmare a faptului că victima și-a retras plângerea. Decizia din 6 octombrie a Judecătoriei Târgu Cărbunești nu este definitivă.

Vizualizări: 3,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: