Politică

Vremuri grele pentru primari: Ne uităm și la ultimii 50 de bani!

Sunt vremuri grele pentru administrațiile locale din județul Gorj! Facturile sunt tot mai mari, iar cheltuielile se apropie sau chiar depășesc veniturile unor primării. În aceste condiții, primarii au ajuns să se gândească de două ori înainte de a face vreo investiție. 

 

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă a afirmat că în condițiile date numai un primar cu experiență poate să gestioneze finanțele instituției astfel încât să nu se ajungă la incapacitate de plată pe la mijlocul anului. De altfel, Ion Bîrcă este tranșant: cine nu poate să facă asta, trebuie să plece acasă!

„Un primar care nu este capabil să își facă un buget până în decembrie înseamnă că nu are ce căuta acolo. Cum să-ți faci bugetul până în august? Din august ce faci, dacă nu vor fi rectificări, cum a fost anul trecut? Ce faci, pui lacătul? Atunci de ce te-au ales oamenii? Acum este foarte dificil cu banii, trebuie să te uiți la ultimii 50 de bani. Aprind becul acela sau nu-l aprind, am curaj să dau drumul la pompa aia de apă sau nu am curaj, am curaj să dau drumul la o mașină pe drum sau nu, pot să dau masa caldă copiilor, să car cu mașina în stânga și-n dreapta? Nu mai este ce a fost odată, veneau banii mereu. Acum exact ca într-o familie mai mare care își gestionează cu responsabilitate bugetul”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

Acesta a mai precizat că în comuna Turburea nu se vor risipi bani chiar dacă ne aflăm într-un an electoral. „Un primar care are realizări nu mai trebuie să le spună nimic oamenilor”, este de părere Ion Bîrcă.

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: