Social

Fostul preot Barză și-a ridicat biserică în curte

După ce a fost dat afară din Biserica Ortodoxă, fostul preot Barză, din cartierul Primăverii din Târgu Jiu, și-a ridicat propria biserică în curtea casei. A primit sprijin de la enoriașii care au continuat să vină la slujbele pe care fostul preot a continuat să le facă duminica acasă, în sufragerie. 

Biserica a fost ridicată în timp record și, în curând, va fi gata. Între timp, fostul preot s-a călugărit și a devenit Ioanichie Barză. "Am acoperire juridică pentru că, în faţa statului, trebuie să ai o acoperire juridică. Aparţinem unei asociaţii Credinţa Străbună care ne dă dreptul de a sluji şi recunoaştere", a declarat fostul preot. 

Alături de el a mai fost un preot din Dolj, care s-a judecat cu Mitropolia după ce a fost dat afară si el, dar nu a mai revenit în Biserică. 

Fostul preot Barză a continuat să facă slujbe acasă, în fiecare duminică. Zeci de oameni au participat la slujbe. În sufragerie, acesta are moaște și a improvizat un mic altar, iar în bucătărie spovedește oamenii. Cosmin Barză e în proces cu Protoieria din Târgu Jiu după ce a fost suspendat de Mitropolie. A acuzat că suspendarea s-a făcut pe nedrept și a vrut să-și păstreze biserica de lemn din Cartierul Primăverii, pe care a ridicat-o cu sprijinul enoriașilor din zonă. După scandal, s-a ales și cu dosare penale pentru că a împiedicat alți preoți să intre în biserică și apoi a vrut să facă slujba în biserică, dar nu mai avea acest drept.

Vizualizări: 1,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: