Actualitate

Patroni amendați de ITM Gorj

Inspectorii de muncă din Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 60 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă. Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de 138.000 lei și dispuse 79 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate. 

Șeful ITM Gorj spune că angajatorii care împiedică inspectorii de muncă să își desfășoare controalele plătesc amenzi mari.

„Atragem atenția asupra faptului că nerespectarea de către conducătorul unităţii, reprezentantul legal al acestuia, angajaţi, prepuşi sau alte persoane aflate în locaţiile supuse controlului a obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de aceştia, documentele şi informaţiile solicitate, necesare controlului ori cercetării evenimentelor se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei potrivit Legii 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare”, a precizat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: