Eveniment

A mers beat la furat și a fost prins

Un gorjean s-a ales zilele trecute cu o condamnare de patru luni de închisoare cu suspendare, pentru tentativă de furt. Acesta a sărit anul trecut un gard de sârmă ghimpată, încerând să fure bunuri dintr-o mașină neasigurată, dar a fost surprins de proprietar și a fugit.

Interesant este că gorjeanul era angajat cioban la mehedințeanul din Isverna, pe care a vrut să îl jefuiască. Practic, acesta a băut în seara respectivă mai mult decât era cazul și a spus în fața instanței că, pe acest fond, a încurcat curtea, el intenționând să meargă la un amic să ia țigări din mașina lui.

“Susținerile inculpatului sunt infirmate de procesul-verbal de reconstituire, potrivit căruia pătrunderea în curtea locuinței persoanei vătămate nu s-a realizat in mod obișnuit, pe pe drumul public DJ 671 E. Astfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Arama a reţinut că, împrejurarea că inculpatul a premeditat săvârșirea infracțiunii, conștientizând-o, rezultă atât din modalitatea prin care a pătruns în curtea locuinței persoanelor vătămate (ocolirea proprietății, escaladarea unui gard confecționat din sârmă ghimpată în spatele locuinței), a conduitei ulterior identificării de către persoanele vătămate, părăsirea curții locuinței prin zona principală de acces), cât și a părăsirii în fugă a locului faptei la momentul surprinderii de către proprietari”, se arată în documentul de la instanță.

Sentința Judecătoriei Baia de Aramă din 21 septembrie nu este definitivă.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: