Eveniment

Bătut până aproape de moarte. Trei gorjeni, trimiși în judecată!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis, joi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi bărbaţi pentru tentativă de omor şi a unei femei pentru mărturie mincinoasă. Fapta a avut loc acum mai bine de trei ani

“În dimineaţa zilei de 22.06.2019, în jurul orelor 03:00, inculpaţii M.C.I. şi I.M.L., aflându-se pe strada Fagului din municipiul Motru, pe fondul unui conflict verbal şi fizic cu persoana vătămată C.C., au doborât-o prin aplicarea unei lovituri, în timp ce aceasta se afla într-o poziţie de evidentă vulnerabilitate, fiind căzută la sol fără puterea de a se opune şi au lovit-o în mod repetat cu pumnii şi mai ales cu picioarele, în special în zona toracică, producându-i leziuni grave care i-au pus în primejdie viaţa (fracturi costale bilaterale cu leziuni pulmonare şi apariţia hemopneumotoraxului stg. care, dacă nu ar fi fost puncţionat şi evacuat, ar fi condus la insuficienţa respiratorie acută şi deces, datorată acumulării de sânge şi aer în torace, aşa cum rezultă din certificatul medico-legal eliberat de S.M.L. Gorj”, se arată în comunicat.

Procurorii au precizat că agresorii au avut intenţia de a ucide victima.

“Fapta inculpaţilor M.C.I. şi I.M.L. este caracterizată sub aspect subiectiv prin intenţia de a ucide şi nu doar de a vătăma integritatea corporală a persoanei vătămate, intenţie ce rezultă din zona anatomică vizată prin actele de agresiune exercitate asupra persoanei vătămate (zona toracelui, conţinând organe care prin lezare pot conduce previzibil la deces), obiectele vulnerante de care s-a folosit (lovituri aplicate prin lovirea şi călcarea repetată cu picioarele în timp ce victima era căzută pe asfalt), dar mai ales de numărul şi intensitatea loviturilor astfel aplicate, care, în raport de rezultatul consemnat în actele medicale şi medico-legale, nu lasă nici un dubiu cu privire la mecanismul violent folosit de inculpaţi la producerea leziunilor şi implicit la atitudinea psihică a acestora, care prevăd că lovind repetat şi cu putere de mai multe ori în zona toracelui o persoană cu o constituţie fizică fragilă care nu opune rezistenţă poate produce moartea acesteia, rezultat pe care inculpaţii îl urmăresc prin executarea violenţelor în maniera arătată sau cel puţin acceptă posibilitatea producerii unui astfel de rezultat”, se arată în comunicatul de presă.

Anchetatorii au mai stabilit că cei doi s-au oprit în momentul când în zonă a ajuns fratele victimei, apoi l-au bătut şi pe acesta. 

Femeia trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă a prezentat procurorilor o versiune neadevărată a modului cum s-au întâmplat lucrurile.

“S-a reţinut că fiind audiată în calitate de martor în cauză, inculpata C.S.C. a făcut afirmaţii mincinoase în legătură cu faptele ori împrejurările esenţiale cu privire la care a fost întrebată, declarând în principal că suspectul M.C.I. doar a împins cu palma în piept pe persoana vătămată C.C. în momentul în care a încercat să-i lovească cu un baston, împrejurare în care aceasta a căzut pe asfalt, ori că inculpatul I.M.L. nu a lovit pe persoana vătămată şi nici pe fratele acestuia, care a intervenit la faţa locului fiind înarmat cu un cuţit, împrejurare în care a fost lovit cu dosul palmei, o singură dată, tot de către M.C.I.”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

 

Vizualizări: 1,338

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: