antiVirale

Vremea se încălzește spectaculos în următoarele zile

Vremea se încălzește spectaculos în aceste zile, iar meteorologii au anunțat că, joi, mercurul din termometre urcă până la 23 grade Celsius. 

Valorile termice ridicate sunt aduse de un val de căldură din nordul Africii și depășesc normalul perioadei în care ne aflăm, după cum anunță meteorologii. „Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă. În ciuda temperaturile ridicate care vor fi înregistrate, va urma o nouă perioadă cu valori scăzute”, au anunțat specialiștii.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), luni vremea continuă să se încălzească ușor, astfel că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În jumătatea nordică a țării, mai ales seara și noaptea, pe arii restrânse va ploua slab. La altitudini mari, la munte, vor fi posibile precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 1 și 8 grade Celsius.

Marți se face și mai cald, iar valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Va ploua în centrul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte și izolat în rest. La munte, la altitudini de peste 2000 m trecător pot fi și precipitații mixte. Maximele se vor situa între 10 și 20 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius.

 

Vizualizări: 1,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: