Eveniment

Cum arată plantația de canabis de la Rovinari

Un gorjean de 32 de ani, din Rovinari, a ajuns în arest, după ce s-a aflat că are o plantație de canabis lângă termocentrala din localitate. Mai exact, niște plante cam sfrijite în găleți de plastic și anvelope uzate. În jurul lor, mărăcini cât vezi cu ochii.

Procurori DIICOT, polițiști și jandarmi au făcut percheziții în zonă, după ce tânărul a vândut droguri unui investigator sub acoperire. 

Plantația a fost depistată în urma unei acțiuni a DIICOT Craiova și a serviciilor de specialitate din Gorj și Dolj.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, drogurile ajungeau în unitățile de învățământ din județul Gorj.

Oamenii care pasc animalele în zonă s-au mirat că există canabis acolo și sperau că oile lor nu au mâncat “iarbă”.

actualizare: La data de 5 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat, în orașul Rovinari, o acțiune pe linia traficului de droguri de risc.

Astfel, a fost realizată prinderea în flagrant delict a unui tânăr, de 32 de ani, din localitate, în timp ce punea în vânzare 40 de grame de canabis, pentru 1.500 de lei. Ulterior, au fost puse în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, toate în oraşul Rovinari, fiind descoperite 350 de grame de canabis, un cântar de precizie, 5 grindere, un telefon mobil, seminţe de canabis şi 1.700 de lei, toate acestea fiind ridicate pentru continuarea cercetărilor.

 

Extinzând cercetările, pe un teren din localitate, aparent viran, înconjurat de vegetaţie, poliţiştii au descoperit o cultură outdoor de canabis, respectiv 90 de ghivece, cu tot atâtea plante, aflate în diferite stadii de vegetaţie, cultură supravegheată video de trei camere de supraveghere.

 

Locația unde a fost descoperită această cultură a fost asigurată pe toată perioada desfășurării activităților de cercetare, ulterior, fiind recoltate 180 de kilograme de masă verde de canabis.

 

În cursul serii de 5 octombrie a.c., tânărul de 32 de ani a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – S.T. Craiova a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Vizualizări: 1,280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: