Social

Atenție ce credite faceți. Puteți plăti dublu!

O gorjeană din Albeni a cerut suspendarea executării silite de către o bancă de la care a luat credit. Nu înțelege de ce, deși a plătit dublul sumei împrumutate, încă mai are poprire pe pensie.

Judecătoria Târgu Cărbunești i-a respins cererea, deoarece motivele invocate pot sta la baza contestării executării silite, dar nu la baza suspendării provizorii.

Femeia a arătat în instanță că în 2008 a luat un credit de nevoi personale de 12.367,95 lei. Anterior executării silite a plătit 10.099 lei.

Ulterior i s-au tot reținut bani din pensie, iar femeia nu știe când se va termina cu asta. “Petenta a indicat ca motive de fapt ce justifică admiterea cererii de suspendare provizorie lipsa comunicării actelor de executare silită, în vederea contestării şi nelegalitatea actelor de executare. A mai solicitat petenta a se avea în vedere durata mare de timp a procesului până la soluţionarea definitivă a contestaţiei la executare, precum şi faptul că, deşi s-a achitat dublul sumei împrumutate, i se reţin sume de bani din pensie, fără a se cunoaşte modul de calcul al sumelor pretinse de creditor. De asemenea, a arătat că nu cunoaşte dacă executarea silită din dosarul execuţional menţionat are o bază legală, apreciind că sumele de bani menţionate în cuprinsul actelor de executare comunicate sunt exagerat de mari, nejustificate, depăşesc obligaţia principală, suma achitată voluntar şi în cadrul executării silite depăşeşte dublul sumei împrumutate”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Cărbunești.

Degeaba a plătit femeia și taxă de timbru, și aproape 500 de lei să xerocopieze dosarul de executare silită, că tot nu s-a lămurit. “Respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare provizorie a executării silite”, a fost decizia de ieri a Judecătoriei Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: