Politică

Vorbi și nea Ion, că-i și el senator

Politica de maidan a senatorului s-ar putea să-l ducă în coșul de gunoi al politicii. Și pe el, și pe acoliții care îl urmează când pocnește din degete. Inclusiv pe marioneta care conduce Prefectura și care face mai multă "politică de grup" în această instituție decât au făcut toți prefecții din ultimele trei decenii la un loc.

Într-o încercare disperată de a-și arăta ultimele puteri înainte de campania electorală, senatorul și-a adunat ultimii primari care i-au mai rămas în barcă, a mai completat cu câțiva consilieri județeni loiali ca să pară câtă frunză și câtă iarbă...uscată și s-au dus peste Cosmin Popescu, la Consiliul Județean.

Motivul? Sunt supărați că s-ar fi alocat banii pe ochi frumoși și numai în desaga primarilor liberali nu se duc bani. Primarul din Roșia de Amaradia, de exemplu, care se laudă de două mandate că a asfaltat toate drumurile din comună, dar mereu asfaltează la ele, a fost printre cei care au pus mâna pe microfon când prefectul a convocat întâlnire cu jurnaliștii. Atenție, prefectul a anunțat jurnaliștii că va da declarații din funcția de președinte al PNL Târgu Jiu chiar la el la birou, în Prefectură. Că, deh, dacă tot facem politică din orice poziție, s-o facem și la cabinet, în instituția publică, unde, chipurile, nu ar trebui să facem politică.

Revenind, Cotojman s-a plâns ziariștilor că primesc bani doar primarii de la PSD. Iar primăria condusă de el va încasa doar 200 de mii de lei de la Consiliul Județean Gorj. Realitatea e că sunt primari de la PSD care au zero în dreptul lor. Și dăm exemple: Fărcășești, Mătăsari, Urdari sau orașul Bumbești-Jiu. Toate sunt conduse de PSD și toate au zero lei. Și mai sunt și singurele care nu vor primi bani în această tranșă.

 

 Primește bani cine are proiecte multe, nu gura mai mare

 

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a fost ferm. Primește bani doar cine are proiecte în derulare și că aceasta e doar prima etapă. Vor mai fi bani. Primarii care i-au bătut la ușă s-au limitat doar să facă acuzații, nu să enumere și ce proiecte au pentru că președintele CJ Gorj le-a virat de fiecare dată bani pentru cofinanțări. “Mă așteptam să fie mai mulți. Au fost mai puțini. Când a apelat la mine orice primar, am ajutat. Eu mă uit în ochii lor și n-am lăsat privirea jos niciodată. Campania electorală bate la ușă. De fiecare dată, am respectat legea. Niciodată nu am încălcat legea. Drept dovadă, de șapte ani, nicio hotărâre n-a fost contestată. Este doar o primă etapă. Urmează rectificări bugetare”, a declarat Cosmin Popescu după ce l-au „colindat” liberalii.

 

Niciun primar dintre cei răzvrătiți n-a spus concret dacă are un anume proiect în derulare și nu-l poate duce la bun sfârșit din cauza că nu va primi bani suficienți de la Consiliul Județean.

 

Cosmin Popescu a explicat, din nou, ce înseamnă excedentul înregistrat de unele primării. Ca să înțeleagă și prefectul, cel care ar trebui să știe legile administrative. „Ar mai trebui să mai și citim. Excedentul se înregistrează la data de 31 decembrie 2023 ca urmare a sumelor menționate în fiecare buget cu titlu de cofinanțare pentru proiecte europene, din bugetul local. Se poate constitui ca urmare a contractelor nefinalizate în 2023. Știu foarte clar excedentul la fiecare primărie. Unde nu sunt angrenate sume de bani printr-o procedură de achiziție publică nu au primit niciun ban”, a mai spus Cosmin Popescu.

 C’est fini la comedie!

În tot acest scandal, senatorul Ion Iordache și primarii lui au spus, la unison, că vor “să anunțe Bucureștiul și să iasă de la Guvernare”, dom’le! Ei, comedie! Că ei sunt convinși că aproape cea mai slabă organizație PNL din țară chiar va avea un cuvânt ce va cântări foarte greu în fața lui Ciucă. Și Ciucă îl va asculta pe Iordache și, gata, își ia jucăriile și pleacă de la conducerea țării. Nea Ioane, nici nu știi cât de mic începi să fii!

Vizualizări: 2,780

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: