Politică

Primarul Romanescu: Iordache este suferind. Apartamentele tinerilor îi tulbură apele 

Apartamentele din Târgu Jiu au ajuns să coste la fel ca în București, Cluj sau Timișoara. E realitatea pe care o confirmă și primarul Marcel Romanescu în contextul în care liberalii care stau și comentează de pe margine aruncă tot felul de informații în spațiul public și se bat cu pumnii în piept că proiectul de construire a 600 de apartamente în Târgu Jiu se va bloca.

 

Poate are Ion Iordache un plan să blocheze proiectul, dar nu-i va reuși, dă asigurări primarul Romanescu. Și nici cei care îl înconjoară pe „domnul președinte” și desfășoară afaceri în domeniul imobiliarelor. E normal să fie iritați de noua investiție a primăriei care dă șansa tinerilor să aibă o locuință în schimbul unei chirii modice. Dezvoltarea acestui proiect vine de la sine și cu un echilibru pe piața imobiliarelor, unde prețurile sunt exorbitante. Ori coboară prețurile la valoarea reală, ori nu mai construiesc. 

 

“E suferind domnul Iordache și îi înțeleg suferința pentru că am văzut mai mulți dezvoltatori imobiliari lipiți de dumnealui în ultima perioadă. Odată cu realizarea celor 600 de apartamente, cei care se lipesc de domnul Iordache vor avea de pierdut indirect. De fapt, nu pierde nimeni. Se reglează o piață imobiliară artificial crescută. Astăzi, la Târgu Jiu, valoarea apartamentelor e apropiată de valoarea apartamentelor din Timișoara, București sau Cluj și mi se pare anormal. Domnul Iordache nu și-a dorit cele 600 de apartamente, dar ar trebui să știe că tinerii din Târgu Jiu au șansa de a obține un apartament cu chirie modică, subvenționată așa cum prevede legea, 150 de lei pe lună pentru un apartament cu două camere, baie, bucătărie și independență energetică”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

 

Apartamentele vor fi ridicate în zona Narciselor. Proiectul este, în prezent, la faza de licitație. Valoarea investițiilor este de 50 de milioane de euro. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Vizualizări: 4,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: