Politică

Lege după un semnal de alarmă tras în Gorj

O conferință națională organizată de femeile din PSD în județul Gorj a avut un impact important la nivel național și a dus la adoptarea unei hotărâri de Guvern ce ajută acum victimele violenței domestice să aibă acces la o locuință socială.

Evenimentul "Fii o voce, nu o victimă", organizat la finalul anului trecut la Târgu Jiu de Organizația Femeilor Social Democrate din Gorj.

„La această importantă dezbatere, la care au participat doamna ministru Natalia Intotero, echipa PSD Gorj, doamne secretar de stat, precum și numeroase doamne parlamentar din 12 județe ale țării, s-a abordat o temă extrem de sensibilă - violența domestică. Rezultatele nu au întârziat să apară și, la sfârșitul anului trecut, a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 1160 din 23 noiembrie 2023. Această hotărâre deschide calea pentru ca victimele violenței domestice să aibă acces la locuințe sociale. Prin intermediul acestei măsuri, consiliile locale pot repartiza spații locative pentru persoanele aflate în situații vulnerabile și care au cu adevărat nevoie de sprijin. Mă bucur enorm că acțiunile întreprinse de noi au contribuit la implementarea unei măsuri concrete și eficiente pentru sprijinirea victimelor violenței domestice, și susținute de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Acest pas important în asigurarea locuințelor sociale reprezintă o dovadă a angajamentului nostru colectiv în promovarea unei societăți în care vocea celor afectați să fie ascultată și în care aceștia să nu mai fie victime”, anunță Anca Bordușanu, șefa OFSD Gorj.

Vizualizări: 1,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: