Politică

Primarul comunei Ciuperceni: Nu reușim să dăm înainte dacă ne bazăm pe doar bugetul local

Primele două luni ale acestui an se dovedesc a fi foarte importante pentru administrația locală din comuna Ciuperceni. În această perioadă se va face recepția unor proiecte începute în 2023. Unul dintre ele se referă la reabilitarea și modernizarea sediului în care își desfășoară activitatea angajații primăriei.


De asemenea, imediat ce vremea va permite se vor relua și anumite lucrări care au fost sistate în toamna anului trecut.

„Am terminat anul 2023 în forță și am început anul 2024 tot în forță în ceea ce privește proiectele de investiții din comuna Ciuperceni. O să continuăm proiectele pe care nu le-am terminat anul trecut, dar o să avem și noi obiective. Anul trecut am bifat un obiectiv important, reabilitarea sediului primăriei, prin PNRR. Ne aflăm pe final cu lucrările. Reabilitarea constă în independență și eficientizare energetică. Asta înseamnă montarea de panouri fotovoltaice, anvelopare, schimbat tocărie. O să avem un sediu de primărie nou și modern în care o să ne mutăm în foarte scurt timp. Un alt proiect pe care l-am început anul trecut și l-am terminat este școala de la Strâmba. Școala în sine nu mai este funcțională, dar acolo era singurul obiectiv de pe raza satului care se afla într-un stadiu avansat de degradare, ploua înauntru, iar acum este modernizat și poate găzdui diferite evenimente, cum ar fi votările. Acest proiect despre vorbim a fost realizat pe buget local. Tot anul trecut am început montarea camerelor de supraveghere în comună, iar acum urmează să recepționăm și acest proiect. Am început și realizarea unui kilometru și câteva sute de metri de rigole betonate, în anumite puncte care erau afectate de precipitații. Aceste lucrări au fost sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, iar când timpul va permite o să reîncepem lucrul. Trebuie precizat că localitatea Ciuperceni nu este una potentă financiar, noi nu reușim să dăm înainte dacă ne bazăm pe doar bugetul local. Singura noastră șansă sunt proiectele cu finanțare națională sau europeană”, a declarat Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni. 

Tot anul trecut s-a achiziționat, cu 40.000 de euro, o autoutilitară necesară pentru desfășurarea activităților din comună. 

Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: