Social

Vor depune patru proiecte pe programul ”Anghel Saligny”

Programul ”Anghel Saligny” este primul din acest an care le permite primăriilor să depună proiecte, astfel că putem să vorbim deja de o avalanșă de solicitări de finanțare. De exemplu, doar primăria Crasna din județul Gorj a depus patru proiecte.

Două proiecte sunt pentru modernizarea drumurilor comunale. Unul face legătura cu comuna învecinată Mușetești și are o valoare de 1.200.000 de euro. Celălalt proiect este pentru modernizarea tuturor drumurilor sătești din Crasna, cu o valoare de 800.000 de euro. 

„Odată finanțate aceste proiecte, tot ce înseamnă infrastructură rutieră în Crasna va fi modernizat”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul comunei Crasna.

Comuna Crasna ar mai avea nevoie și de aproximativ 760.000 de euro pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă. ”Dorim să modernizăm sistemul de alimentare cu apă și acum avem ocazia să facem acest lucru. Noi în comună avem patru sisteme de apă potabilă și 3 sisteme de apă menajeră pe care vrem să le transformăm și sisteme cu apă potabilă”, a mai precizat viceprimarul din Crasna.

Cea mai îndrăzneață investiție este extinderea și modernizarea sistemului de canalizare. Vorbim aici de un proiect de 6.000.000 de lei. ”Avem și un proiect mai măricel, dar care se încadrează în standardele de cost pe programul ”Anghel Saligny”, pentru un sistem de canalizare cu stații de epurare. Pentru că noi avem în 90% din comună drumurile asfaltate și alimentare cu apă, dacă am introduce un sistem clasic de canalizare ar trebui să dărâmăm cam tot ce am investit până acum, dar nu ne dorim acest lucru. Am gândit niște rețele individuale pe fiecare sat și cătun în parte, cu scurgere stânga-dreapta, cu șapte sisteme stil container SBR. E ceva mai nou și de aceea și valoarea este mai măricică la acest proiect”, mai anunță viceprimarul din Crasna. 

La nivelul comunei Crasna mai există un sistem de canalizare pe o distanță de 2.6 kilometri.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: